WIJS Magazine #1 en #2 (2014)

 WIJS Magazine #1 en #2

WIJS Magazine is een tijdschrift voor ouders vol deskundig advies over hoe kinderen veilig de digitale wereld kunnen ontdekken. Het magazine geeft informatie over belangrijke actuele en toekomstige digitale ontwikkelingen en speelt in op herkenbare situaties. Daarbij bevat het advies, tips en tools, do’s en don’ts en checklists. Er zijn ruim 50.000 exemplaren van het magazine verspreid.

Kinderen gebruiken steeds vaker smartphones, tablets en laptops. Ze zijn hier heel handig mee, maar moeten vaak nog leren er verantwoord en veilig mee om te gaan. Het gebruik van internet op smartphones en tablets kan namelijk risico’s met zich meebrengen, zoals pesten, het bekijken van websites die niet geschikt zijn voor kinderen, het versturen van gênante foto’s en oplichting.

Het is echter lastig voor ouders om toezicht te houden op wat kinderen digitaal doen en meemaken. WIJS Magazine biedt daarom handvaten om kinderen actief te begeleiden bij het gebruik van deze mobiele apparaten en ze wegwijs te maken in de digitale wereld.

Wijs Magazine is een initiatief van Vodafone en ontwikkeld in samenwerking met Mijn Kind Online, Digibewust en Mediawijzer.net. WIJS Magazine werd gratis verspreid via Vodafone en Belcompany winkels en is ook online te lezen. De lancering van WIJS Magazine vond plaats tijdens de opening van Mediawijsheidweek in 2013. Kinderen konden tijdens dit evenement onder meer chatten met BN’ers over hoe zij omgaan met digitale media. In 2014 is WIJS #2 uitgebracht.