Stappenplan Sexting

Ook online verkennen jongeren seksuele wensen en grenzen. Ze ontmoeten anderen, flirten, dagen elkaar uit, maken seksueel getinte grappen en wisselen naaktfoto’s en filmpjes uit. Met ‘sexting’ zoals dat heet is op zichzelf niets mis. Het past bij de seksuele ontwikkeling van jongeren. Maar het is niet zonder risico’s. Bijvoorbeeld als de ontvanger van de in vertrouwen verstuurde naaktfoto, het vertrouwen schendt door de foto via WhatsApp met anderen te delen of online te zetten op Instagram. De gevolgen kunnen groot zijn.


Handig stappenplan ter ondersteuning

Het stappenplan Sexting kan ingezet worden als een ‘EHBO kit’ op scholen. Bijvoorbeeld om snel alle acties op een rij te krijgen na een incident om de sociale veiligheid op school te herstellen. Ook komt communicatieadvies aan ouders en media aan bod.

Bekijk hier het stappenplan.

Het stappenplan Sexting is onderdeel van de toolkit L.O.V.E Online, waarin onder andere een lespakket is opgenomen.

 

Initiatiefnemers

Toolkit L.O.V.E. Online is een product van Soa Aids Nederland en Bureau Jeugd & Media in samenwerking met Rutgers, Helpwanted.nl, Universiteit van Amsterdam, Radboud Universiteit, Universiteit Maastricht, Mijn Kind Online, ZonMw, ECP en vele docenten en leerlingen.
Meer informatie? Kijk op www.langlevedeliefde.nl.