Safer Internet Day Safer Internet Day

Safer Internet Day

Op 11 februari 2020 is het weer Safer Internet Day. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor veilig en verantwoord gebruik van online technologieën en mobiele telefoons met name onder kinderen en jongeren. Hou onze website in de gaten!

Dit is wat er vorig jaar gebeurde tijdens Safer Internet Day. 

Op 5 februari 2019, op Safer Internet Day, publiceerde ECP vanuit Safer Internet Centre een artikel naar aanleiding van ons onderzoek naar de manier waarop Nederlandse ouders betrokken zijn bij de digitale leefwereld van hun kind. De uitslag was positief: 60% van de Nederlandse ouders blijkt veel met hun kinderen te praten over wat ze online meemaken. Daarnaast maken ouders een goede inschatting van wat hun kind zoal tegenkomt aan gevaren op het internet zoals pesten, lastiggevallen worden, online challenges of verspreiding van seksueel getinte foto’s.  Dat die gevaren ook reëel zijn blijkt uit de cijfers: 1 op de 5 kinderen heeft wel eens iets meegemaakt in die orde. Klik hier voor de highlights uit het onderzoek.

Het onderzoek werd massaal opgepakt in de media: artikelen in de grote landelijke dagbladen zoals AD, Trouw, Volkskrant, NRC. Ook werd het onderzoek herhaaldelijk genoemd op het NOS-journaal. Daarnaast werden woordvoerders van Safer Internet Centre geïnterviewd voor Hart van Nederland en RTL Late Night. We zijn blij dat mediaopvoeding op deze manier zo veel aandacht heeft gekregen!

Op www.saferinternetday.org is een overzicht te vinden van alle organisaties die de Safer Internet Day wereldwijd ondersteunen. Ook staat er een overzicht van alle activiteiten die plaatsvonden op en rond 5 februari 2019, per land. In de zogenaamde Resource Gallery staan de (voorlichtings)materialen rondom veilig internet voor kinderen gemaakt in diverse landen en dus in diverse talen.

 

 

.