Internet of toys checklist voor ouders

De speelomgeving van kinderen verandert snel. Eén van de opvallendste ontwikkelingen is de komst van speelgoed dat is verbonden met internet: connected toys. De mogelijkheden zijn eindeloos: een pop waarmee je een gesprek kunt voeren, een knuffelbeer die je verjaardag en je lievelingskleur onthoudt en een robot die moppen vertelt. Maar verreweg de meeste ouders willen wél dat hun kind veilig kan spelen. En dat valt niet mee als het gaat om speelgoed met een internetverbinding. Want vreemden kunnen vrij gemakkelijk ‘inbreken’ – via bluetooth of wifi – en je kind afluisteren, bestuderen of zelfs een gesprek met ze beginnen.

Mediawijzer.net liet het afgelopen jaar onderzoek doen naar het opkomende fenomeen. Hieruit kwam een checklist met tien aandachtpsunten voor ouders. Meer info vindt u in dit dossier.

Onderzoek naar Connected Toys

Over Connected Toys en de daaraan verbonden risico’s is veel te weinig bekend. Daarom liet Mediawijzer.net in 2016 onderzoek doen naar het opkomende fenomeen met een checklist voor ouders en het rapport ‘Internet of Toys: Een Nieuw Speelveld’ als resultaat.

Video: criminelen hacken zo de barbie van uw kind (Z Today)