Media Ukkie Dagen

Met de Media Ukkie Dagen vraagt Mediawijzer.net jaarlijks aandacht van ouders en (professionele) opvoeders voor het belang van mediaopvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. De campagne richt zich niet alleen op ouders. De volgende Media Ukkie Dagen vinden plaats van 29 maart tot en met 5 april 2019.

Het zal de meeste ouders niet ontgaan zijn: schermen trekken ook de allerkleinsten aan. Ze weten feilloos hun favoriete filmpje of spelletje te vinden op de tv, smartphone van mama of tablet van opa. Ze vermaken zich er prima mee, en, als ouder heb je even je handen vrij. Maar veel ouders hebben vragen over het mediagebruik van hun jonge kinderen. Zitten zij niet te lang achter een scherm en welke invloed heeft dit op hun ontwikkeling? En de filmpjes en spelletjes die ze bekijken en spelen, is dat goede content?

De Media Ukkie Dagen van vrijdag 29 maart tot en met vrijdag 5 april 2019 staan in het teken van het thema ‘van speen tot game’. Tijdens deze week krijgen ouders en (professionele) opvoeders antwoord op concrete vragen over mediaopvoeding zoals: wat zijn goede apps, games en video’s voor jonge kinderen, kun je je kind aanleren zélf op tijd te stoppen met media? En hoe doe je dat dan?

Kijk hier voor meer informatie: mediaukkiedagen.nl