Ouder & Kind Quiz

Ouder & Kind Quiz Thuis met elkaar in gesprek gaan over mediawijsheidonderwerpen als vloggen, online reclame en privacy: hoe doe je dat? Door samen de laagdrempelige Ouder & Kind Quiz te spelen, ontdek je of iedereen in het gezin mediawijsheid al in de vingers heeft en wat je nog van elkaar kunt leren. Speel de…

Lees verder

DigiRaad video tips

Tips van de Digiraad De Digiraad heeft een aantal filmpjes gemaakt om jongeren een handvat te bieden op het gebied van wachtwoorden, betrouwbare informatie en de manier waarop je je gegevens deelt. Wachtwoorden Digitale Wijkagent Betrouwbaarheid van informatie Sneller zoeken op internet Je gegevens op straat Meldknop Online shoppen Je computer opruimen 360 graden camera…

Lees verder

Digiwijs met Donald Duck (2016)

Digiwijs met Donald Duck De Week van de Mediawijsheid vraagt jaarlijks aandacht voor het belang van mediawijsheid voor kinderen en jongeren. Dit jaar wordt stilgestaan bij hoe beïnvloeding werkt in een wereld vol media.  Rondom dit thema heeft Donald Duck Weekblad in 2016 in samenwerking met PrimaOnderwijs het speciale album ‘Digiwijs met Donald Duck’ ontwikkeld,…

Lees verder

Digiducks veilig internetten en coderen

Digiducks veilig internetten en coderen De eerste Digiduck verscheen in 2014 en het allereerste exemplaar van deze publicatie werd uitgereikt aan minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Aan de hand van een spannend avontuur laat deze Digiduck zijn lezers kennismaken met de basisprincipes van het programmeren. Later dat jaar kwam er nog een…

Lees verder

Web We Want (2013)

 Web We Want Voor de meeste jongeren zijn persoonlijkheid, sociale interactie en activiteiten online even belangrijk als hun leven in de echte, fysieke wereld. Het is mooi als leerkrachten hierop in kunnen spelen en jongeren helpen om maximaal gebruik te maken van de mogelijkheden die online technologieën en sociale media bieden om sleutelcompetenties te ontwikkelen…

Lees verder

LIKE en LIKE ME: interactief theater

LIKE en LIKE ME Wanneer hoor je erbij? En wanneer val je buiten de boot? En wat is de rol die sociale media hierbij spelen? Tijdens de rauwe, interactieve voorstelling LIKE gaan acteurs en toeschouwers op zoek naar de antwoorden op deze vragen. Zo ervaren zij de pijn van buitengesloten worden. De voorstelling schetst op…

Lees verder

Brochures kinderen en internet (sinds 2009)

Brochures kinderen en internet Ouders lopen vandaag de dag rond met allerlei vragen over hun kinderen en internet: wat doen jongeren nu eigenlijk allemaal online? Wat zijn hun mogelijkheden? Maar ook: met wie kan ik ze wel en niet laten chatten? Hoe zorg ik ervoor dat ze geen gewelddadig en seksueel getint beeldmateriaal tegenkomen? Vanaf…

Lees verder

Spelend leren: online zijn (2011)

Spelend leren online zijn Kruis aan met welke van de volgende apparaten je een foto kunt maken: mobiel, camera, webcam en usb-stick. Kleur de plaatjes in van de mensen met wie je het volgende zou delen: een geheim, mijn naam, geld, een wachtwoord. Door middel van het spelletjesboek Spelend leren: Online zijn kunnen de allerkleinsten…

Lees verder

Sociale media: oh, doe je dat zo! (2011)

Sociale media !? Je kind heeft het steeds over hyves, Whatsapp en Facebook. Maar wat is dat eigenlijk, sociale media? En hoe kan je kind er verstandig mee omgaan? De brochure Sociale Media helpt ouders en kinderen bij het beantwoorden van deze vragen. De brochure Sociale Media – ontwikkeld door UPC en Ouders Online –…

Lees verder

Suske en Wiske en de sinistere site (2011)

Suske en Wiske en de sinistere site Plop! Er verschijnt een clown op het beeldscherm. Suske kijkt verbaasd op; niet echt de informatie waar hij naar zocht voor zijn spreekbeurt over cactussen. En nu wil die clown ook nog zijn persoonsgegevens weten? Toch maar even met Tante Sidonia overleggen. Wiske’s nieuwsgierigheid is echter gewekt. Zíj…

Lees verder